BTL

Groener leven

BTL Advies
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

BTL Advies

Kijk hieronder voor de nieuwsberichten van onze werkmaatschappij BTL Advies.

A17_Nieuws _nieuwe NEN-normen voor speeltoestellen_Newsimageset_197x107.jpg
13-11-2017 - BTL Advies

Kom meer te weten over de nieuwe NEN-normen voor speeltoestellen!

Op 22 november a.s. organiseert NEN een symposium in Den Haag over de herziene normenreeks voor speeltoestellen. Het gaat over de NEN-EN 1176 'Speeltoestellen en bodemoppervlakken van speeltoestellen'. De nieuwe norm is vanaf deze maand beschikbaar. Meld u vandaag nog aan en mis het niet!

Lees verder
 
A17_Nieuws _Nieuwe wet natuurbescherming gebruiksvriendelijk_Newsimageset_197x107.jpg
09-11-2017 - BTL Advies

Nieuwe Wet Natuurbescherming gebruiksvriendelijk gemaakt

In januari 2017 zijn drie afzonderlijke natuurbeschermingswetten samengevoegd in de nieuwe Wet Natuurbescherming. Hierin zijn de verantwoordelijkheden van overheden anders verdeeld. De landschapsadviseur van de gemeente Maastricht vertelt: “Ons Wabo-team (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) had behoefte aan overzichtelijke informatie. Marjolein de Haan, derdejaars stagiair Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool, heeft dit jaar stroomschema’s gemaakt waarin duidelijk is aangegeven hoe gehandeld dient te worden bij omgevingsvergunningen. Hierdoor kunnen we nu snel en overzichtelijk werken.”

Lees verder
 
A17_Nieuws_It is Nature Stupid_Newsimageset_197x107.jpg
26-10-2017 - BTL Advies

It's nature, stupid...!

“Oplossing voor extreme Spaanse hitte ligt in stegen van Sevilla” kopte dit artikel van de NOS op 14 augustus jl.. Langzaam, maar zeker worden gevolgen van de klimaatverandering zichtbaarder en beseffen we beter dat we hierop moeten anticiperen. Terwijl in de Verenigde Staten wetenschappelijke rapporten over klimaatverandering onder de politieke mat geschoven dreigen te worden, lijkt het erop dat we in Nederland, Europa en andere delen van de wereld een productievere koers varen. We letten beter op onze CO2-uitstoot, maar we zien ook dat we onze leefomgeving moeten aanpassen.

Lees verder
 
I17_Nieuws_Tweede Natuurwerkdag_Newsimageset_197x107.JPG
19-10-2017 - BTL Realisatie BTL Advies

Tweede natuurwerkdag in De Groenzoom

Zaterdag 4 november a.s. kunnen kinderen én volwassenen deelnemen aan verschillende activiteiten tijdens de tweede Natuurwerkdag in De Groenzoom. We gaan onder meer knotwilgen knotten en een scherm maken van twijgen. We verzamelen bij Atelier de Hichte (Kleihoogt 1, Berkel en Rodenrijs). Deze dag sluit aan bij de landelijke natuurwerkdag, de grootse groene vrijwilligersactie van Nederland. Meer informatie hierover vindt u op de landelijke website van natuurwerkdag.

Lees verder
 
A17_Nieuws_Digitale Registratie Meppel_Newsimageset_197x107.jpg
17-10-2017 - BTL Advies

Gemeente Meppel optimaliseert digitale registratie flora en fauna

In de gemeente Meppel verzamelen medewerkers van de afdeling Openbare ruimte sinds 2015 hun eigen waarnemingen van flora en fauna. Waargenomen soorten worden digitaal met GIS (ArcGis Online) in de cloud opgeslagen. De gemeente heeft hierdoor zelf de regie over de natuurwaardengegevens en tegelijkertijd groeit het bewustzijn en de betrokkenheid van de medewerkers. Na een positieve introductie in 2015, is de werkwijze dit jaar geëvalueerd. Het gebruiksgemak van de applicatie is inmiddels verbeterd en de registratiemogelijkheden zijn uitgebreid.

Lees verder