BTL

Groener leven

BTL Advies
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Mini-symposium Participatiewet in de Praktijk

De gemeente Zaanstad zet zich al jaren in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is een Service Plus Team opgezet om mensen een kans te geven en hen te begeleiden naar een plek dichter bij de arbeidsmarkt. Vanaf 2017 werkt de afdeling Wijkbeheer & Onderhoud actief aan het inzetten van mensen in de Participatiewet in de openbare ruimte binnen haar eigen teams.

De BAR-organisatie (gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) hebben een andere invulling gekozen. Zij hebben samen met de markt (aannemers) een werkend systeem ontwikkeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.

We horen en lezen dat veel partijen bezig zijn met de Participatiewet. SW-bedrijven, werkbedrijven, gemeenten en werkgevers bekijken hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van de Participatiewet. Sommigen hebben een eigen oplossing gevonden, anderen zijn of willen op zoek naar een voor hen passende oplossing.

We willen onze kennis en ervaringen graag delen. Daarom organiseert de gemeente Zaanstad in samenwerking met BTL Advies en medewerking van de BAR-organisatie op 2 november 2017 een mini-symposium Participatiewet in de Praktijk.

 

A17 _Mini Symposium Participatiewet_Columnimageset_695x261.jpg
 

Participatiewet in de praktijk

Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden.  Dit geldt ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij moeten zoveel mogelijk werk vinden bij een gewone werkgever. De gemeente is verantwoordelijk voor alle mensen die kunnen werken, maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben. Van gemeenten wordt verwacht dat zij deze groeiende doelgroep ondersteuning biedt zodat zij aan de slag gaan. Waar nodig is er ondersteuning om het salaris aan te vullen (inkomensondersteuning).

 

U bent van harte welkom

Datum en tijd: donderdag 2 november 2017 van 13.00 t/m 17.00 uur
Locatie: Best Western Zaan Inn, Grenehout 22, 1507 EB te Zaanstad

Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden via BTL Advies.

 
R15_Contact.JPG

Wilt u meer weten of u aanmelden? Neem dan contact op met

BTL Advies

E: advies­@btl.nl
T: 013 529 95 55