BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

BTL Groep

Kijk hieronder voor de nieuwsberichten van de gehele BTL Groep.

 

B17_Nieuws_Roloff_Newsimageset_197x107.JPG
18-07-2017 - BTL Bomendienst

Roloff in een nieuwe jas

Het vertakkingspatroon van een boom ontwikkelt zich per boomsoort volgens een bepaalde architectuur. Dit zorgt ervoor dat kenners een boomsoort vaak al van grote afstand herkennen. Wanneer de vitaliteit van een boom terugloopt, verandert ook dit vertakkingspatroon. Prof. Dr. Andreas Roloff heeft in 1989 een schema met afbeeldingen gepresenteerd, dat een handvat geeft aan mensen die de vitaliteit van bomen willen opnemen en monitoren. In maart van dit jaar heeft Prof. Dr. Adreas Roloff op de Dresdner StadtBaumtage 2017 een herziende en verfijndere kijk gepresenteerd.

Lees verder
 
R17_Nieuws_Diploma Citaverde_Newsimageset_197x107.jpg
14-07-2017 - BTL Realisatie

Eerste Limburgse vluchtelingen met verblijfsvergunning behalen MBO Entree-diploma Groenvoorziening

Zes trotse diplomabezitters werden afgelopen week gefeliciteerd door de directie van Noord-Limburgs Groen, de directeur van CITAVERDE Bedrijfsopleidingen, de projectleider van Greenport Venlo en de werkcoaches van de betrokken gemeenten. Tussen alle geslaagden in de regio vallen deze vluchtelingen met een legale verblijfsstatus op, omdat zij al tijdens hun inburgeringsproces erin zijn geslaagd een Nederlands MBO-diploma te halen. Hiermee worden hun kansen op een succesvol bestaan in Nederland vergroot. Alle zes gediplomeerden hebben inmiddels een baan bij Noord-Limburgs Groen; een organisatie van BTL Realisatie, Jonkers Hoveniers en Herman Vaessen.

Lees verder
 
I17_Nieuws_Nieuwe tuin gerealiseerd bij rijksmonument Het Boterkerkje_Newsimageset_197x107.JPG
13-07-2017 - BTL Algemeen

Tuin in ere hersteld bij rijksmonument het Boterkerkje

De historische tuin van het Mariakerkje (ook bekend als het Boterkerkje) in Oirschot is gerenoveerd. Arthur de Vries, oud-voorzitter van Heemkundekring “De Heerlijkheid Oirschot” vertelt: “Dit rijksmonument wordt nog steeds gebruikt door de Protestantse gemeente van Best, Oirschot en de Beerzen en is daarmee niet alleen cultureel, maar ook levend erfgoed. Daarom is het belangrijk dat de tuin aan de eisen van nu en van de toekomst voldoet en de historische waarde vertegenwoordigt die bij dit rijksmonument past.” De tuin is onlangs opgeleverd zodat alle omwonenden, bezoekers en gebruikers kunnen genieten van deze in het oog springende groene en historische plek.

Lees verder
 
I17_Nieuws_BTL Schenkt overtollige werkbroeken aan Leger des Heils_Newsimageset_197x107.JPG
13-07-2017 - BTL Algemeen

BTL schenkt overtollige werkbroeken aan Leger des Heils

BTL vindt het belangrijk dat haar medewerkers veilig en netjes gekleed zijn. Daarom hebben wij besloten om iedereen in een nieuw jasje te steken door onze kledinglijn te moderniseren.

Lees verder
 
I17_Nieuws_Start Samen voor zichtbaar groen_Newsimageset 2_197x107.JPG
10-07-2017 - BTL Realisatie

Start ‘Samen voor zichtbaar groen’

Op 4 juli jl. vond de start plaats van het samenwerkingsproject ‘Samen voor zichtbaar groen’. Wijkbewoners, cliënten van ASVZ, scholieren van Basisschool de Vijfster en leden van WOP Fascinatio pakten, onder leiding van BTL Realisatie B.V., samen de groenplantsoenen in Fascinatio aan. Na gedane arbeid werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Lees verder