BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

BTL Groep

Kijk hieronder voor de nieuwsberichten van de gehele BTL Groep.

 

B17_Nieuws_Nieuwe Tool Bladluizenoverlast_Newsimageset_197x107.JPG
07-11-2017 - BTL Bomendienst

Nieuwe tool in ontwikkeling om bladluizenoverlast objectief te meten

BTL Bomendienst werkt aan een methode om overlast door bladluizen objectief te meten. Hiermee kunnen wij gemeenten helpen bij het maken van de beslissing: bladluizen bestrijden of niet?

Lees verder
 
B17_Nieuws_Nieuw Methodiek ETS_Newsimageset_197x107.JPG
23-10-2017 - BTL Bomendienst

Nieuwe uniforme monitoringssystematiek voor essentaksterfte

In 2012 begon BTL Bomendienst met het opnemen  van essentaksterfte in Nederland. In samenwerking met internationale deskundigen werd gewerkt aan een objectieve systematiek. Onze specialisten kwamen er al snel achter dat de veelal gehanteerde indelingsklassen van ‘zwaar’, ‘licht’ en ‘matig’, onvoldoende inzicht geven voor zowel wetenschappers als boombeheerders. In navolging van BTL Bomendienst en de inmiddels diverse aangesloten gemeenten worden in Nederland steeds meer opnames gedaan naar essentaksterfte. De kwaliteit hiervan is divers, waardoor er al langere tijd behoefte is aan één standaard methode.

Lees verder
 
12-10-2017 - BTL Bomendienst

Massaal ontslag in bomenwereld

De herfst is in aantocht. We weten allemaal dat bomen extreem gecompliceerde organismen zijn en dat de herfst goed laat zien hoe bomen werken. Inmiddels is het transport van water en voedingstoffen in de boom tot stilstand gekomen. De deelnemers aan onze BTA-dag  hebben dat met een speciale camera goed kunnen waarnemen. Met het blote oog kunnen we inmiddels ook de eerste herfstkleuren waarnemen. Maar er gebeurt nog iets! De boom ontslaat improductieve delen en doet dat zeer rigoreus.

Lees verder
 
B17_Nieuws_Wortelschermen 1 jaar later_Newsimageset_197x107.JPG
05-10-2017 - BTL Bomendienst

Wortelschermen… een jaar later

Opdruk van verharding door boomwortels is een veelvoorkomend probleem. Zeker bij verhardingen met een lichtere fundering, zoals bijvoorbeeld fietspaden, is dit veelvuldig aan de orde. Het toepassen van wortelschermen tussen de bomen en het fietspad kan hierbij een oplossing bieden om opdruk tegen te gaan. In de zomer van 2016 hebben we op meerdere plekken wortelschermen langs fietspaden machinaal aangebracht. Nu, een jaar later, hebben we op een van deze locaties een onderzoek gedaan naar de effecten ervan. 

Lees verder
 
B17_Nieuws_RSZ_Newsimageset_197x107.JPG
17-08-2017 - BTL Bomendienst

Roetschorsziekte in veel gevallen latent aanwezig

Roetschorsziekte, veroorzaakt door de schimmel Cryptostroma corticale, is een groot risico voor esdoorns en mogelijk de volksgezondheid in Nederland. De ziekte komt voor op verschillende soorten esdoorns en soms op linden. Ook komt de schimmel voor op zowel levend als dood hout. In Nederland heeft BTL Bomendienst al tientallen bomen aangetroffen met roetschorsziekte en richtlijnen opgesteld over wat te doen bij constatering van de aantasting. Een belangrijke vraag is: Komt de ziekte steeds vaker voor of wordt deze steeds beter herkend?

Lees verder