BTL

Groener leven

BTL Bomendienst
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Een hele verademing!

Er is niets zo frustrerend als geld uitgeven aan iets, dat daarna niet werkt. Dit is regelmatig het geval bij de aanplant van nieuwe bomen en nog vaker bij de aangebrachte beluchting rond bomen. Ondanks dat we weten dat een beluchtingssysteem veelal een tijdelijke functie heeft, met name in de aanslagfase van een boom en bij de wortelontwikkeling onder verharde oppervlakten, zie je in de praktijk dat beluchtingssystemen vaak al tijdens de aanleg hun functie verliezen. 

B17_Nieuws_Zuigen Airgrow_Columnimageset_695x261.JPG
 

Het doel van een beluchtingssysteem is het vergemakkelijken van de uitwisseling van bodemlucht en atmosferische lucht. Bij de aanleg is toezicht houden op een correcte aanlegwijze en het voorkomen van ‘vervuiling’ van het systeem cruciaal. Alleen een goed functionerend systeem zal bijdragen aan bovengenoemd doel. 

 

Schoonmaken met de Airgrow

Na de oplevering van boomprojecten zien we vaak dat beluchtingssystemen als het ware ‘vollopen’ met zand en rommel die er niet in thuis horen. Brekerzand is daar een veel gezien voorbeeld van, maar ook frisdrankblikjes komen we tegen. Het schoonmaken van volgelopen beluchtingsbuizen is een lastig en tijdrovend karwei. Een eenvoudige manier om deze buizen leeg te zuigen en weer te laten functioneren is met behulp van onze Airgrow zuigunit. Door het smalle mondstuk zuigen wij probleemloos elke beluchtingsbuis leeg en door de doorzichtige slang zien we ook wat eruit komt. Een hele verademing voor de boom(beheerder).

 
B17_Jan Koelstra.JPG

Voor meer informatie over de Airgrow neemt u contact op met

Jan Koelstra
Hoofd Uitvoering, BTL Bomendienst

E: jan.koelstra­@btl.nl
T: 055 599 94 44 / 06 30 41 22 94