BTL

Groener leven

BTL Bomendienst
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Radboud Universiteit Nijmegen, verplanten platanen

Radboud Universiteit Nijmegen, verplanten platanen

Op het terrein van de Radboud Universiteit Nijmegen studeren en werken ongeveer veertigduizend studenten en medewerkers in een groene omgeving. Regelmatig worden er op de campus nieuwe (studie)voorzieningen gebouwd of verbouwd, zoals de realisatie van het Grotiusgebouw en de Kassen Botanie.

Duurzaam verplanten

In 2013 zijn acht platanen naar een depot gebracht zodat deze nieuwe voorzieningen gerealiseerd konden worden. Deze bomen hebben in 2016 een nieuwe plaats op de campus gekregen.

De platanen zijn op drie verschillende locaties aangeplant. Vijf platanen zijn verplaatst naar het terrein bij de Kassen Botanie, twee platanen hebben een plek gekregen aan het Toernooiveld en één plataan is aan het Geert Grooteplein aangeplant.

Op het depot zijn de bomen rondom de kluit vrijgegraven om daarna met een telekraan op een dieplader te kunnen worden gezet. Op de nieuwe plantlocatie is grond uitgewisseld, de aanwezige grond is afgevoerd en er is nieuwe teelaarde aangebracht. Deze teelaarde is vervolgens verrijkt met wormenmest. Na de verplanting zal er drie jaar lang zorgvuldige nazorg worden uitgevoerd zodat studenten in medewerkers in een groene omgeving kunnen blijven studeren en werken.

 

360 graden impressie

Om een mooi beeld te krijgen van de werkzaamheden kunt hier klikken voor een 360 graden impressie.

 
  • Periode: 2016 - 2019
  • Locatie: Nijmegen
 
Jan Koelstra.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Jan Koelstra
Hoofd Uitvoering, BTL Bomendienst

E: 055 599 94 28 / 06 30 41 22 94
T: 055 599 94 28 / 06 30 41 22 94