BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Verbind de groene buitenruimte aan uw identiteit

Ik ben iedere dag bezig met het ontwerpen, inrichten en onderhouden van speelterreinen bij kinderdagverblijven en basisscholen. Werd de groene buitenruimte vroeger gezien als noodzakelijk en kostbaar, tegenwoordig is het een unique selling point. Dit is een mooie ontwikkeling, want de groene omgeving kan én moet een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Het is goed om te zien dat er een verschuiving gaande is van plein naar identiteit!

R17_Nieuws_Verbind Groene Buitenruimte Aan Identiteit_Columnimageset_695x261.jpg
 

Onderwijsvisie

Er zijn veel artikelen geschreven over de wijze waarop de buitenruimte het ‘beste’ kan worden ingericht en onderhouden en hoe je, vanuit de pedagogische gedachte van het kind, tot de best passende visie komt. Deze artikelen zijn geschreven met de beste bedoelingen, maar verzanden vaak in ‘pedagogisch gedagdroom’ over modderglijbanen en vuurplaatsen. Ik ben van mening dat altijd moet worden gedacht vanuit het kind én met kennis van pedagogiek, maar met de unieke visie en doelstellingen van kinderdagverblijven en basisscholen aan de basis. Wat wil je bereiken met je buitenruimte? Hoe wil je het schoolplein gebruiken? Waarin investeer je? Wat betekent dit voor onderhoud en beheer?

 

Onderscheidend

Als deze vragen zijn beantwoord, kan dit voor iedere organisatie verder worden uitgewerkt. Wij gaan binnen de overkoepelende visie in gesprek met leerkrachten, ouders én leerlingen en bespreken alle individuele wensen en eisen. Zo krijgt iedere locatie zijn unieke speelterrein, maar met volledige connectie met de overkoepelende visie en doelen. In die groene omgeving kunnen kinderen onbezorgd spelen, zichzelf ontwikkelen en laat u zien wie u bent en waarvoor u staat. 

 
R17_Nieuws_Verbind Groene Buitenruimte Aan Identiteit_Columnimageset 2_695x261.jpg
 

Eén uitstraling

Het opzetten en uitrollen van een overkoepelende visie met betrekking tot de buitenruimte, is voor veel organisaties een grote stap. Logisch, maar durf je deze stap te nemen dan komen inrichting, regulier onderhoud en meerjarenonderhoud op één lijn te liggen en sluit de buitenruimte aan op de identiteit van zowel individuele locaties als de totale organisatie. Zo haal je het optimale uit je buitenruimte. Een buitenruimte die ondersteunend is aan het onderwijs en bijdraagt aan de missie en visie van de kinderdagverblijven en basisscholen. Dat is groener leren.

 
Pim Lage Venterink 2016.JPG

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een groen speelterrein? Neem dan contact op met

Pim Lage Venterink
Accountmanager Spelen, BTL Realisatie

E: pim.lageventerink­@btl.nl
T: 0591 63 00 80 / 06 10 01 27 27