BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Gemeente Arnhem, Toekomstbestendig station

Gemeente Arnhem, Toekomstbestendig station

Om Arnhem CS toekomstbestendig te maken is het gehele station (incl. sporen, perrons en perrontunnel) vernieuwd. De nieuwe ov-terminal biedt ruimte aan meer dan honderduizend reizigers per dag. Niet alleen het station, maar ook het hele stationsgebied heeft een opknapbeurt gekregen. Vanaf het groen ingerichte stationsplein bereiken bezoekers gemakkelijk en prettig de binnenstad en kunnen zij ontspannnen bij de bioscoop of één van de terrasjes.

Zomergroen

In verband met de opening is de beplanting  midden in de zomer aangeplant. Hiervoor zijn extra voorzorgsmaatregelen getroffen. De geselecteerde bomen en solitaire heesters zijn door middel van druppelbevloeiing in topconditie gehouden en het transport is met dichte wagens uitgevoerd om uitdroging en verbranding te voorkomen. Omdat de meeste bomen en heesters op schuine taluds staan is daarnaast gekozen voor het irrigatiesysteem Treegator. Hierdoor kan gericht en efficiënt water worden gegeven. BTL biedt tot en met 2018 nazorg en garantie.

 

Meerwaarde door advisering

BTL heeft tevens de vaste planten van vasteplantenkwekerij Lageschaar aangelegd. Deze type beplanting zorgt ervoor dat er het hele jaar door kleur op het stationsplein is. Door de snelle groei zijn vaste planten onderhoudsarm en hebben zij een lage onkruiddruk. Hierdoor kunnen reizigers en bewoners continu van de groene omgeving genieten.

 
R16_Frank ten Dam.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frank ten Dam
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: frank.t.dam­@btl.nl
T: 074 243 60 00 / 06 53 84 94 95

 
 
  • Periode: 2016 - 2018
  • Locatie: Arnhem