BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Station Rotterdam, Bijzondere bomen

Station Rotterdam, Bijzondere bomen

Met de opening van 'Rotterdam Centraal ‘2.0’ is in 2014 het startsein gegeven voor de verbouwing van diverse Nederlandse stations. Bij een nieuw gebouw hoort een nieuwe groene buitenruimte. BTL Realisatie verzorgde, in opdracht van aannemingsmaatschappij van Gelder, de aanplant van meer dan 200 bomen, waaronder een speciaal voor dit project gekweekte boom, de Platanus acerifolia U-Zwiebel. Zij vormen één van de belangrijke schakels tussen binnen en buiten.

I16_Project_Station Rotterdam, bijzondere bomen_Columnimageset_695x261.jpg
 

Buiten ontmoet binnen

Architect Onnie Tjia heeft de pijlers uit de stationshal, zo herkenbaar door hun Y-vorm, laten terugkomen in de buitenruimte. De bijzondere platanen zijn door de Stadskwekerij in Rotterdam met de nodige aandacht en zorg in hun huidige vorm gekweekt. De tweestammige bomen staan langs de voetgangerspromenade, waardoor  reizigers vanuit het station in stijl richting de binnenstad wandelen. Door de aanplant van de bomen, kan de gemeente tevens invulling geven aan haar groene ambities.

 

Aanplant en verzorging

Behalve de bijzondere Platanus acerifolia U-Zwiebel zijn ook de Platanus acerifolia ‘Tremonia’, Tillia tomentosa ‘Brabant’ en de Metasequoia glyptostro-bioides aangeplant, waardoor een gemêleerd beeld ontstaat. Hierna heeft vestiging Bruinisse nog ongeveer één jaar het onderhoud verzorgd.

 
Roland van Braak.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Roland van Braak
vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: roland.v.braak­@btl.nl
T: 0111 48 21 87 / 06 22 42 16 21

 
 
  • Periode: 2013 - 2015
  • Locatie: Rotterdam