BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Treant Zorggroep, 'Doetuin' Holdert

Treant Zorggroep, 'Doetuin' Holdert

Volgens BTL zijn er vijf facetten die gelden voor de buitenruimte van iedere zorginstelling: groen, veiligheid, toegankelijkheid, afleiding en therapie. Deze bleken 1-op-1 aan te sluiten bij het plan dat door Woonwijkcentrum Holdert ontwikkeld was. Zo kwam een mooie match tot stand!

Inspanning en ontspanning

We zijn na het initiële contact een aantal keer met elkaar in gesprek gegaan over de realisatie van de tuin. De tuin is omsloten door een groene haag, waardoor er een natuurlijke afbakening is en de tuin een geborgen karakter heeft. In de tuin kunnen bewoners oefeningen doen op beweegtoestellen van Nijha, een spelletje spelen op de jeu-de-boulesbaan of ontspannen door de tuin wandelen en genieten van het aanwezige groen.

 
R17_Project_Treant Zorggroep Doetuin Holdert_Columnimageset_695x261.jpg
 

"De nieuwe doetuin bij Holdert zorgt voor meer ontmoeting en zet mensen aan tot meer bewegen. Samen met BTL hebben wij een plan opgesteld, zodat de tuin goed toegankelijk is voor bewoners en wijkbewoners. De natuur is dichterbij gehaald en geeft de locatie een mooie uitstraling. Bewoners kunnen echt genieten van de nieuwe tuin, met vele planten en struiken en de diverse beweegapparaten. Kortom, een toegevoegde waarde voor alle betrokkenen."

André Belt Project Coördinator Holdert

 
 

Bewoner aan zet

De beplanting is zo gekozen dat er het hele jaar door afleiding is te vinden met geur en kleur. Daarnaast zijn er windbrekende voorzieningen aangelegd in de vorm van een kant-en-klaar haag en een strook met grote robuuste beplanting.

De kracht van de tuin schuilt in het feit dat er gekozen is voor een opzet, waarbij de gebruiksmogelijkheden zoveel mogelijk aan de bewoners worden overgelaten. Want daar moet een tuin bij een zorgorganisatie altijd aan bijdragen: meerwaarde voor de gebruiker en omgeving. Het geld voor de aanleg van de tuin is tot stand gekomen met hulp van diverse acties, waaronder een voorjaarsmarkt, gift van Vrienden van Holdert en een metselwedstrijd voor de zitelementen. Daarnaast heeft het Nationaal Ouderenfonds een bijdrage gedaan.

 
R16_Simon Bos.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Simon Bos
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: simon.bos­@btl.nl
T: 0591 63 00 80 / 06 12 26 70 38

 
 
  • Periode: 2016
  • Locatie: Emmen