BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Woningstichting 't Heem, Haarensteyn en Leyenhof

Woningstichting 't Heem, Haarensteyn en Leyenhof

'Woonstichting 't Heem en Woonstichting Woonveste hebben gezamelijk twee nieuwe woongebouwen gerealiseerd in de gemeente Haaren. Beide locaties, in de kern van de Brabantse dorpen Helvoirt en Haaren, waren in het verleden als zorggebouw in gebruik bij Zorgstichting 't Heem. De gebouwen waren verouderd en daarom zijn er in 2013 nieuwbouwplannen gepresenteerd. Hierin zijn ook binnentuinen, waarop veel woningen uitkijken, meegenomen. BTL werkt al vanaf 2007 voor 't Heem en onderhoudt het complete groenareaal op al hun locaties. Door deze goede samenwerking zijn wij uitgenodigd om te kijken wat wij voor hen konden betekenen bij deze nieuwbouwprojecten.

Van grondwerk tot en met beplanting

Op basis van het gemaakte ontwerp door de LP Groep zijn wij aan de slag gegaan. We hebben het project gerealiseerd vanaf het grondwerk en de bemesting tot en met beplantingen en gazons. Daarnaast verzorgen wij in 2017 de nazorg op het groen.

 

"Na een intensieve bouwperiode is het prettig om ook de directe woonomgeving mooi aan te kleden. Door de inzet en het meedenken van BTL was er al direct na sleuteluitgifte sfeer in de tuinen, ondanks de lastige uitvoeringsperiodes in het jaar. Dit wordt gewaardeerd door bewoners en omwonenden."

Wilko van Kuijk Teamleider vastgoedbeheer

 
 

Bloeiende zomerbeplanting

Omdat het project hartje zomer speelde, was het alleen mogelijk om de grrondwerkzaamheden uit te voeren en de gazons aan te leggen. De plantvakken zouden bij de oplevering braak blijven liggen. Omdat je maar één keer een eerste indruk kunt maken, hebben wij geadviseerd om meteen bloeiende wisselbeplanting aan te brengen bij de entrees. Hierdoor waren deze ook in de zomerperiode uitnodigend en verzorgd. De overige beplantingsvakken zijn ingezaaid met een bloeiende groenbemester. Hierdoor staan de vakken niet alleen vol bloeiende planten, maar wordt de grond tevens verrijkt en de structuur verbeterd. In het najaar van 2016 is de vaste beplanting aangebracht en deze slaat door de genomen maatregel beter aan.

 
R16_Frans van Zon.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frans van Zon
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: frans.v.zon­@btl.nl
T: 0411 62 21 14 / 06 22 56 90 38

 
 
  • Periode: 2016 - 2017
  • Locatie: Haaren (Noord-Brabant)